England the Cotswolds, arts- and crafts, trädgårdar 2022

Foto, de två första av: Clive Nichols

En bild från en av de vackra moderna trädgårdar vi besöker i Oxfordshire. Den anses som en av Englands vackraste och mest spännande privata trädgårdar nu. Om du är intresserad av att följa med på en resa till Cotswolds moderna och klassiska trädgårdar samt att få en liten inblick i konstnären/deignern William Morris och arts & crafts-världen  –  klicka ditt preliminära intresse här. 

Cotswolds, resan är uppskjuten och det är osäkert när resan genomförs, men tidigast 2022. 
6 dagar – 5 övernattningar.  
Vi gör många trädgårdsbesök, både moderna trädgårdar (ritade av några av de mest framstående landskapsarkitekterna i England) och till äldre ‘arts- and crafts’-trädgårdar. 
Vi följer också vid några tillfällen konstnären William Morris och hans idéer i spåren. Det var ju i Red House (som vi besöker) och senare i Cotswolds som Morris och hans anhängare bodde och verkade kring sekelskiftet 1900. Vi besöker ett hus, som är ett fint exempel på denna hantverksstil. Det stod klart på 1920-talet, ungefär samtidigt som funkisen slog igenom i Europa. 
Vi färdas genom ett vackert kuperat landskap och stannar till i pittoreska byar. Det är England en mycket vacker period på året. 
Vi äter (och dricker) gott på flera gastro-pubar och restauranger. Vi besöker en modern ekologisk farm och mycket mer. 
Det blir en innehållsrik resa på 6 dagar – 5 övernattningar. Det mesta ingår, och med ‘guldkant’. 
Resan börjar och avslutas i London.
Bilder nedan: Byn Broadway och en plantering på Snowshill manor längst ner.
Pundet är starkt gentemot svenska kronan. Men vi kommer ändå bo lite ‘lyxigt’ och på en slottsliknande herrgård, och flest nätter på en charmig gastro-pub i Stratford-upon-Avon. Det mesta ingår i priset som kommer att ligga kring 17-17800 kronor.
Flyg/transport tillkommer. Du bokar själv. Jag kan föreslå flyg som passar resans klockslag till och från Gatwick airport. Sökning för flyg som passar resans klockslag nedan, och är gjord på sökverktyget: momondo.se.

Många av Trädgårdsturistens resenärer väljer också att förlänga resan och ex. stanna några dagar extra i London.