Mud Maid, Lost gardens of Heligan, Cornwall

Resan till Cornwall, England – genomförs! Enstaka platser kvar.

Datum: 14-19 juni 2019

Reseansvarig/ciceron Ann Larås och vandringsledare/ciceron: Jane Harvey.

Så här ser upplägget ut i stora drag: Resan börjar i London på Gatwick flygplats. Här väntar vår chartrade buss som tar oss till Cornwall under dagen. På vägen stannar vi för lunch i Salisbury och besök i en trädgård under eftermiddagen. Tidig kväll kommer vi fram till Cornwall och vårt boende på nordkusten, i byn Tintagel.

Under resan besöker vi fantastiska Eden project, med två gigantiska såpbubble-formade växthus (biomer) med två klimatzoner och därtill tillhörande växtlighet; en regnskog och medelhavsklimat. Eden byggdes i en grop av ett nedlagt kaolin-brott – en lertäkt där det engelska fina benporslinet kommer från, som man är kända för. Biomerna är formade efter gropen och får därmed ett milt och skyddat mikroklimat.

Vi besöker också det berömda ‘Lost gardens of Heligan’, en egendom med en trädgård som varit övergiven i ett halvt sekel. Trädgården grävdes fram i början av 1990-talet av entusiastiska lokal-bor och en yngre släkting, under ledning av eldsjälen Tim Smit, en musikproducent och trädgårdsarkeolog. Man fann en fantastisk trädgård. Idag är den mycket sevärd, med tropiska växter, jättelika trädormbunkar, en djungel, en viktoriansk köksträdgård, ett växthus för ananas och inte minst ett område fyllt av gamla stiliga trädliknande azaleor och rhododendron – vissa av dem uppemot 10-12 m höga. Vi guidas runt av en kunnig guide. Vi besöker flera trädgårdar, stora och små och konstnären Barbara Hepworths hem och skulptur-trädgård i charmiga St Ives. (En av hennes skulpturer står utanför FN-huset i New York.

Vi vandrar längs med den gudomliga kuststräckan mellan Tintagel och Boscastle, och går på engelsk pub. Detta, under ledning av Jane Harvey, som är uppvuxen i Cornwall och bosatt i Sverige. Hon kan berätta om sitt grevskap. Det blir vandringar under två dagar.

Vi bor trevligt och av mycket god kvalitet i Truro, 3 nätter och mer lantligt 2 nätter på nordkusten. Vi äter gott, och det kommer finnas tid att besöka några av Cornwalls städer och fiskebyar.

Vi vandrar i området nära St Ives och får tid att besöka denna trevliga fiskeby med stränder och kulturliv. Här besöker vi Barbara Hepworths skulpturträdgård och hem, som idag är museum.

Det blir en varierad och innehållsrik resa med guldkant här och var.

Priset nedsatt – nu 14900:- per person för del i dubbelrum (tidigare 16200:-). Enkelrumstillägg 2000:-. Det finns ev. möjlighet att dela rum med ‘annan dam’ i dubbelrum. Flyg ingår inte i resan.

Flyg bokar du själv (ingår inte). Trädgårdsturisten kan föreslå prisvärda flyg som passar resans tider.

Klicka Cornwall i intresseanmälan här! 

Eller läs först mer om resan i senaste nyhetsbrevet här!

Eller kontakta Ann direkt, på mail: kontakt@tradgardsturisten.se