Trädgårdsturista i år!

Res med Trädgårdsturisten till de vackraste trädgårdarna i England, Italien och Sverige. På resorna får du uppleva både mindre privata och större trädgårdar och slottsparker som är särskilt sevärda. Endast det bästa väljer vi ut för resorna. Vi kombinerar trädgårdsbesöken med charmiga hotell och besök på vingårdar om sådana finns. Det sistnämnda gäller framförallt i Italien.

I England erbjuder Trädgårdsturisten besök både i trädgårdar ur Gula boken (NGS) och mindre trädgårdar i de charmiga byarna i the Cotswolds, med National Trusts allra finaste trädgårdspärlor. Nästa år, 2012 går en resa även till den fantastiska Chelsea flower show i London i maj. Besöket på blomstermässan kombineras med besök i några av de finaste trädgårdarna i grevskapet Kent söder om London. En specialresa för en mindre grupp går till  hjärtat av England med dess charmiga byar i juni 2011. I september 2011 gör Trädgårdsturisten och Favoritresor en resa till Cornwall i Englands sydvästra hörn, där klimatet är idealt för växter och grönska. Vi besöker trädgårdar av skiftande karaktär och även de kända växthus-biomerna Eden project. Det charmiga fiskesamhället St Ives spenderar vi en dag i. Denna resa görs i arrangemang av Riksförbundet Svensk trädgård med Trädgårdsturisten som ciceron på resan.

I Italien reser vi till Toscanas trädgårdar och vingårdar samt gör en resa Små citroner gula – I blåregnets tid, till Amalfikusten och ön Ischia i samarbete med resebyrån Favoritresor och Riksförbundet Svensk Trädgård. Skräddarsydda resor arrangeras till trädgårdarna runt sjöarna Lago di Como och Lago Maggiore norr om Milano men också till staden Roms gröna pärlor och landskapet Lazio där bl a den romantiska trädgården Ninfa ligger.

Anmäl intresse för resorna, KLICKA HÄR

Publicerat av

ann

Bakom Trädgårdsturisten står Ann Larås, journalist, fotograf och författare till böckerna Engelska trädgårdar och Italienska trädgårdar. Från sommaren 2012 gör jag grupp-resor "med guldkant"- till trädgårdar i England, Italien och Sverige, kombinerat med charmigt boende, god mat och dryck på restauranger, pubar, gårdar och besök i handelsträdgårdar.