England: Chelsea flower show, Sissinghurst, kuststaden Rye 2016

RESAN avslutad . 

RESAN KOMMER INTE ATT UPPREPAS 2015, MEN EV. I MAJ 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 4-dagars-resan 

Flyg ingår inte. Det gör resan mer flexibel, du kan stanna kvar eller resa till London tidigare. Du kan själv välja flygbolag och framförallt: Det blir billigare än att Trädgårdsturisten bokar gruppbiljetter på förhand! De flygtider som fungerar för vår resa, längst ner i inlägget. Priset är från 23 mars 2014, 1194:-. 

Förutom att uppleva Chelsea flower show, besöker vi – de övriga tre dagarna – underbara trädgårdar  i grevskapen Kent och Sussex, b la Sissinghurst där det berömda vita trädgårdsrummet ligger dolt bakom höga stiliga idegranshäckar. Bakom breder en äng ut sig med frukträd och vilda växter mot det stilla vattendraget som ringlar genom trädgården. Vi vandrar runt i rikblommande ”lite galna” Great Dixters trädgårdsrum och tittar in i det gamla tudorhuset från 1300-talet. Här finns också en välsorterad plantskola.  Totalt besöker vi 5-6 trädgårdar under 3 dagar och färdas mestadels genom ett vackert landskap. Vi äter självklart lunch på en underbar stimmig pub med god mat och dryck. Det första av våra två hotell **** ligger vackert på landsbygden (1 natt). Vårt andra hotell ***ligger i charmiga kuststaden Rye (2 nätter).

Vi börjar vår resa med besöket på Chelsea flower show den 24 maj 2014. Vi når mäss-området i London kring kl.11 på förmiddagen (samling kl. 10 på Gatwick flygplats arrival hall). Om någon väljer att anlända tidigare i London (kanske dagen före) så gäller biljetten till mässan från kl. 8 på morgonen den 24 maj – i så fall kan ni få Chelsea-biljetten hemskickad till er före avresan). Så ses vi där istället. Vår besöksdag, är lördagen den 24 maj som är blomstermässans sista dag och erbjuder en något annorlunda upplevelse, eftersom utförsäljningen av växter mm börjar kl. 16 på eftermiddagen. Det är ett kreativt kaos som är rolig att vara med om. Vi är kvar till stängning kl. 17.30 denna dag (eller klockslag som vi kommer överens om gemensamt). Sedan blir det middag på vårt lantliga hotell kring kl. 19.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan bilder från blomstermässan Chelsea flower show 2013

Aurikel -teater, utförsäljning sista dagen på Chelsea flower show. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Comments are closed.

#tradgardsturisten instagram: annlaras

Instagram