Italien – trädgårdar och slow food.

Resan genomförs 24-29 april 2019

Fullbokad. Väntelista.

Länk till intresseanmälan. Kryssa i Italien 2019, för väntelista, eller stå som intressent för liknande resa vid annat tillfälle (troligen 2020)

Vi besöker trädgårdarna under en mycket vacker period på året i Italien. Bland dem, det berömda Ninfa som är en fd medeltida stad där ägar-familjen Caetani under 1900-talet anlade en romantisk trädgård, som anses som ‘en av världens vackraste’ . Vi besöker också en privat ruin-romantisk trädgård i Lazio som jag har fått specialtillstånd att visa för en svensk grupp. Den visas nästan aldrig för utomstående utanför den italiensk-franska ägar-familjen. Ann Larås (undertecknad) är ciceron på resan och vi guidas på flera ställen av ägare/trädgårdsmästare i trädgårdar i Lazio och i södra Toskana. Vi reser genom natursköna kulturlandskap, bor trevligt på två olika hotell, äter gott och besöker bergsbyar samt är med på en vinprovning.

Utgångspunkt för resan är: Roms flygplats Fiumicino, där resan börjar och avslutas.

Resan vänder sig till de som älskar natur, vackra landskap, bergsbyar, god mat av hög kvalitet och dryck; dvs livets goda och trädgårdsupplevelser av alla sorter.

*) Slow food grundar sig på regionalt producerade råvaror tillredda med traditionella metoder. Ledorden för Slow Food är idag: Gott – Rent – Rättvist (ur wikipedia).

Resdatum: 24-29 april 2019

Ingår i resan: Busstransporter 6 dagar, noga utvalda trevliga hotell dvs 5 nätter inkl frukost. Välkomstdrink, 5 fler-rätters måltider av god kvalitet, inkl. dryck (vin och vatten). Vinprovning m tilltugg.  Entréer till 8-10 trädgårdar i Lazio och i Toscana, guidning, varav två av trädgårdarna är privata och vi har fått specialtillstånd att komma in.  Lokala skatter. Uppge om du kan tänka dig att dela rum med annan dam/herre (med separata sängar)

Om du är intresserad av resan i framtiden eller önskar stå på reservplats på årets resa, maila till: kontakt@tradgardsturisten.se eller kryssa i resan på intresseanmälan här.

Vi samlas på flygplatsen Fiumicino (kallas också Leonardo da Vinci). På hemresedagen anländer vi flygplatsen med vår chartrade buss. Om du hellre landar på Roms andra flygplats Ciampino, så hämtar vi och lämnar där också. Men klockslagen måste passa vår resa.