AVSLUTAD- Små citroner gula – Italien 2016

AVSLUTAD

Små Citroner 2016Bilder ovan: (i klockans riktning: Ravello Amalfikusten, fikon och vinodlingar, Rosor i Ninfa april -15, vår grupp april 2015, citron och kronärtskocka)

 Programmet i sammanfattning:

Det blir en innehållsrik resa -en resa med guldkant. Det mesta ingår.
Vi börjar med att besöka det magiska Ninfa, trädgårdsparken som kallats ”en av världens vackraste trädgårdar”. Ninfa är en medeltida stad som under de senaste 150 åren omskapats till en trädgård. Vi är här den bästa perioden på året, när prydnadskörsbär, judasträd, irisar och tidiga rosor redan slagit ut. Vi får en unik vandring delvis ensamma i parken vilket inga andra erbjuds. 
Första natten bor vi i närheten av Ninfa för att slippa resa mer denna första dag. Vi bor på en agriturism. På kvällen har köket förberett en fler-rätters måltid baserat på säsongens bästa råvaror med goda viner av hög kvalitet från trakten. Dagen efter går resan vidare ner till Sorrentohalvön, till staden Sorrento vid havet, där vi stannar under eftermiddagen. Vi är nu i landskapet där citronlundarna breder ut sig sluttningarna. Tillsammans med Sicilien, producerar bönderna i landskapet Kampanien landets bästa citroner. Vi besöker en citronbonde i byn där vi bor. Han visar oss runt och berättar om citroner,  kulturmärkta olivträd och han tar oss på en promenad längs med sluttningen. Lunch under citronträden. En dag åker vi båt till Capri, ön varifrån den romerska kejsaren Tiberius valde att styra Romerska riket och byggde 12 villor. Här bodde den svenske läkare Axel Munthe. Han byggde ett vackert hus – idag museum ”där havet möter himlen”.  Vi besöker Munthes hus och trädgård. Efteråt finns det tid att promenera och upptäcka lite av charmiga Anacapri och staden Capri. På kvällen gemensam ”havsinspirerad” middag i byn – där vi bor. Tredje dagen åker vi med vår buss längs en av världens vackraste kuststräckor, Amalfikusten. Vi passerar den underbart pittoreska byn Positano som ”klättrar på bergssluttningen” och där vi stannar många timmar. Här blommar det överallt, och huvudstråket i byn täcks av ett gigantiskt blåregn. Nere vid havet ligger det flera bra restauranger, och det finns en sandstrand- för dem som vågar bada. Sen eftermiddag är vi framme i  vårt 4* hotell . Här stannar vi 2 nätter, och gör utflykt till svindlande vackra Ravello för att besöka trädgårdar där. Amalfi är en fd sjörepublik och är bla känd för sin fantastiska katedral och Chiostro Paradiso – en liten klosterträdgård som vi besöker. Amalfi är också känd för sin papperstillverkning, limoncello (citronlikör) etc. Sista dagen är det tidig avfärd för att nå flygplatsen kring kl.11:45. De som väljer att ta senare flyg runt kl. 16 eller 19 åker vi med vår buss till havet (nära flygplatsen) för lunch och återkommer till flygplatsen ca kl. 14:30. 
citron
 En dag i citronens tecken, besök och lunch i en citronlund och demo av tillverkning av limoncello. 
Amalfikusten
Vi åker längs Amalfikusten, en av världens vackraste kuststräckor.

Oförstörd fiskeläge och by söder om Sorrento. Vi bor här – och några rum i byn ovanför – i  2 nätter.En dag åker vi till Capri med båt och besöker bla Villa San Michele (bild nedan)

san michele4 1

 

21415877688_e6f8f0e700_k

Ninfa i april 2015

6031790787_d5a1d6a61b_b

Villa Cimbrone

Ravello

23725690641_3f39f7471b_o

Gruppen på resan ” Små citroner” april 2015

Amalfi katedral på torget. Vi bor i Amalfi 2 nätter. 

Capri, San Micheles villa

Ninfa, på våren…en magnolia vaknar till liv…självklart passar vi på att besöka ruinstaden, som ibland kallas ”världens vackraste trädgårdspark”.

hotellBilderSmåCitroner16

Våra hotell.

Anmäl prel intresse här för kommande resor hit, så skickar jag programmet! Glöm inte att kryssa.


Comments are closed.

#tradgardsturisten instagram: annlaras

Instagram