Bok: Engelska trädgårdar

Min bok om Engelska trädgårdar utkom i april 2010 på Natur & Kultur. Den berättar om de vackraste och de charmigaste trädgårdarna i  södra England (i mitt urval). Rosor bakom välklippta idegranshäckar, svepande gräsmattor, frodiga köksträdgårdar och potager’, intressanta trädgårdsprofiler från historien och avslutar med kartor och kontaktinformation om trädgårdarna.  Alla genrer, från tudorträdgårdarna, till landskapsparkerna under 1700-talet till moderna trädgårdar och Chelsea flower show, världens mest omtalade trädgårdsmässa.

ur recensionerna:

Gods och gårdar:
”…boken är ett utmärkt sällskap vid Englandsresan”

Dagens Industri (DI weekend):
”En inspirationskälla får både odlare och Englandsresenärer”

Dagens nyheter (DN)
Engelska trädgårdar är ”en bok man måste ha”

Clio-historiska bokklubben:
”För oss trädgårdsälskare klappar hjärtat lite fortare när England kommer på tal, och det är med andaktsfullt välbehag som Clio närmar sig Ann Larås bok om några av landets förtjusande ”gröna rum”. Låt oss säga det redan nu: Bildmaterielet är utsökt!”

en av Trädgårdsturistens resenärer:

”Jag fixade omedelbart ett exemplar av din bok ”Engelska Trädgårdar” (när jag kom hem). Det är jätteroligt att läsa igen om t ex Sissinghurst och Great Dixter, som vi kände till förut, och kul att få tips på nya mål i England. Dit längtar man ju jämt. Formatet på den engelska boken passar ju dessutom bra att ta med på en resa. Det är kul att få veta bakgrund till trädgårdar och deras skapare. Och bilderna triggar ju reslusten.”

/ Monica Parck, gäst på resan ”Små citroner gula”, Amalfikusten 2010

Engelska trädgårdar (ordinarie i butik ca 280:-) – NU REA LÄGSTA PRIS: 89:- på adlibris.

klicka här för att komma till internetbokhandel


 

Publicerat av

ann

Bakom Trädgårdsturisten står Ann Larås, journalist, fotograf och författare till böckerna Engelska trädgårdar och Italienska trädgårdar. Från sommaren 2012 gör jag grupp-resor "med guldkant"- till trädgårdar i England, Italien och Sverige, kombinerat med charmigt boende, god mat och dryck på restauranger, pubar, gårdar och besök i handelsträdgårdar.