2021 England, Cotswolds moderna- och arts- & crafts-trädgårdar- resa uppskjuten till hösten 2021

den april 2021. Inte klart om resan kan genomföras i år, 2021 i september, pga osäkerhet kring pandemin.Beslut tas senare under året. Ann

 

Foto, de två första är tagna av: Clive Nichols

En bild från en av de vackra moderna trädgårdar vi besöker i Oxfordshire. Den anses som en av Englands vackraste och mest spännande privata trädgårdar nu. Om du är intresserad av att följa med på en resa till Cotswolds moderna och klassiska trädgårdar samt att få en liten inblick i konstnären/deignern William Morris och arts & crafts-världen  –  klicka ditt preliminära intresse här. 

i korthet information om resan till the Cotswolds, den 17-22 september 2020.
6 dagar – 5 övernattningar
Vi gör många trädgårdsbesök, både moderna trädgårdar (ritade av några av de mest framstående landskapsarkitekterna i England) och till äldre ‘arts- and crafts’-trädgårdar. 
Vi följer också vid några tillfällen konstnären William Morris och arts- and crafts-rörelsen spåren. Det var i the Cotswolds som Morris och hans anhängare bodde och verkade kring sekelskiftet 1900. Vi besöker ett hus, som är ett fint exempel på denna hantverksstil. Det stod klart på 1920-talet, ungefär samtidigt som funkisen slog igenom i Europa. 
Vi färdas genom ett vackert kuperat landskap och stannar till i pittoreska byar. Det är England en mycket vacker period på året. 
Vi äter (och dricker) gott på flera gastro-pubar och restauranger. Vi besöker en modern ekologisk farm och mycket mer. 
Det blir en innehållsrik resa på 6 dagar – 5 övernattningar. Det mesta ingår, och med ‘guldkant’. 
Resan börjar och avslutas i London.
Bilder nedan: Byn Broadway och en plantering på Snowshill manor längst ner.
Pundet är väldigt starkt just nu gentemot svenska kronan, så det dyrare än när jag arrangerade en liknande resa till Cotswolds för 3-4 år sen. Men vi kommer bo lite ‘lyxigt’ och charmigt på en slottsliknande herrgård, och flest nätter på en charmig gastro-pub i Stratford-upon-Avon. Det mesta ingår i priset som kommer att ligga kring 17-17800 kronor. 
Flyg/transport tillkommer. Du bokar själv. Jag kan föreslå flyg som passar resans klockslag till och från Gatwick airport. Se nedan. Sökningen är gjord på sökverktyget: momondo.se. Det är prisvärt (priserna från 28 Okt), men kan komma att ändras. Dessa flyg nedan är från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Bagage avgift tillkommer och om man vill göra en platsreservation (behövs inte)

 


Ovan: Stockholm / Arlanda — London / Gatwick 22-27 sept 2020. 

 

 

 

Ovan: Göteborg /Landvetter –London/ Gatwick 22-27 sept 2020. Nedan. Från Köpenhamn /Kastrup – London – två förslag. 

Många av Trädgårdsturistens resenärer väljer också att förlänga resan och ex. stanna några dagar extra i London.