9-12 augusti 2018 – Danmark: Trädgårdar badhotell och god mat

img_1599

Danska trädgårdar och andra härliga och goda upplevelser blir det på resan. 

Resdatum: 9-12 augusti 2018.

Vår resa börjar i Köpenhamn preliminärt vid Centralstationen, dvs Köpenhavns Hovebanegård där vår egen chartrade buss väntar. Vår första dag tillbringar vi i Köpenhamn – det blir en grön rundtur i huvudstaden med olika spännande stopp. Eftermiddagen avslutar vi på ett omtalat grönskande tak i huvudstaden . Vi checkar in på vårt hotell i Hellerup för en natt strax norr om Köpenhamn. Dagen efter besöker vi tre privata trädgårdar av olika karaktär, en blommig charmig trädgård, en arkitektonisk trädgård och en trädgård hos en professionell landskapsarkitekt. Alla ligger vackert i ett villaområde med gamla fina hus. (Urvalet av trädgårdar vi besöker kan förändras något fram till och med resan). Vi checkar in på vårt nästa hotell i Hornbaek, ett badhotell nära havet, på Själland för två nätter. Härifrån tar vi oss följande dagar till både ‘slott och koja’ men gör också ett besök vid havet och äter färsk fisk. Vi besöker danska drottningen Margrethes sommarslott med en fantastisk park och välskött köksträdgård och Orangeri. Återkommer med programmet där även fler överraskningar och programpunkter finns med, som ex. lite shopping, inte bara i en plantskola utan också hos en känd dansk designer. Självklart kommer det finnas möjlighet för de som gillar öl och smörrebröd att avnjuta detta.

Bild ovan från landskapet där vi färdas…

Resans datum: 4 dagar 9-12 augusti 2018. Resan börjar och avslutas i Köpenhamn, utanför Centralstationen.

Pris: 11900:- per person för del i dubbelrum. Det mesta ingår: Busstransporter 4 dgr,  3 nätter inkl frukost. 3 fler-rätters måltider av god / mycket god kvalitet. Välkomstdrink. Entréer, guidning.

Det finns också möjlighet att dela en svit på badhotellet för 3 personer (samma pris, dvs 11900:- per person). Två personer i svit är också möjligt, med då blir det ett tillägg på ca 1400:- pp. Inga enkelrum. (Om du reser själv, så kanske vi kan hitta en lösning på det). Det är en resa med guldkant på alla sätt. Kanske vill du fira något med någon? Det kommer finnas tid att också njuta av hotellet som sådant.

Vi bor två nätter på ‘badhotellet’ Bretagne, som i sig är en härlig upplevelser (2 bilder nedan från hotellets hemsida). Ligger vid Hornbaek-sjön och utsikt över havet. Kända även för sin goda mat, vi äter här en kväll. Hornbaek kallas ibland pärlan på Själlands riviera. För dem som vill ha enkelrum, har vi också rum på ett annat badhotell i närheten Marienlyst. Så det går bra om du inte önskar dela.

Är du preliminärt intresserad av resan, maila för program till kontakt@tradgardsturisten.se eller sms:a tel. 0703008942 eller kryssa i intresseanmälan Danmark, här.  

img_1461

Takterrass i Köpenhamn som vi besöker 

img_1654

Drottning Margrethes sommarslott, rosor och köksträdgård (bilderna ovan)

Miljöbild från farmen hos Camilla Plum


Smörrebröd, och öl
En av restaurangerna vi äter på, Fredriks have, Köpenhamn 


Comments are closed.

#tradgardsturisten instagram: annlaras

Instagram