Trädgårdsturisten och Pomeranshuset på Nordiska trädgårdar 11-14 april!

Läs blogginlägget om dag nummer ett på mässan. Steg 1 för balkongbygget HÄR.

Den passionerade Trädgårdsturisten och Maria Bremefors Pomeranshuset

skapar en balkong på 10 kvm på Nordiska trädgårdar 11-14 april 2013. Monternummer: A38:34. 

Vi är särskilt nyfikna på hur det fina golvet, Betongparkett kommer se ut, en ny produkt för markbeläggning på balkonger och terrasser med en relief av trä, handgjorda. 

Kom gärna förbi och rösta på din favoritbalkong 2013!

Om vår balkong:

Trädgårdsturisten och Pomeranshuset A38:34

Kreatörer:
Ann Larås och Maria Bremefors

Balkongens namn:
Kardinalens fest i renässansträdgården

Beskrivning : Vi drömmer oss tillbaka i  trädgårdshistorien och försöker återskapa stämningen av en grönskande renässans-fest på en balkong någonstans i Italien. Vattnet porlar i grönskan, fåglarna kvittrar och maten är framdukad på det rustika stenbordet. Musik hörs från en av trädgårdens terrasser.

 ”Det är sent på eftermiddagen. Siestan är över och kardinalens gäster tar en promenad i trädgården. Det är fortfarande hett men fontänerna skickar i väg svalkande vindpuffar. Värden förbereder en middagsbjudning i det fria. I stenbordets vattenränna ligger vin på kylning och kökspersonalen balanserar fat som dignar av italienska läckerheter; fasan med fyllning av granatäpplen, kronärtskockor och oliver av alla de slag. 
Så kan man kanske föreställa sig det ljuva livet en het sommardag i mitten av 1500-talet. Den unge kardinalen Giovanni Francesco Gambara har gäster på besök på sin lantegendom i Bagnaia norr om Rom, strax öster om Viterbo. Gambara var en kultiverad man som älskade naturen och trädgården var helt enligt tidens mode. Trädgården skulle förverkliga drömmen om antikens trädgårdar som en plats för fester, cermonier och skådespel.”

Ur boken Italienska trädgårdar, kapitel om Villa Lante, av Ann Larås

Läs om förberedelserna på bloggen Den passionerade trädgårdsturisten. HÄR!

Sponsorer:
Essunga plantskola (huvudsponsor stora växter),  Photowall (fototapet), Betongparkett (golv), Segetorps entreprenad (stenbord), Slottsträdgården Ulriksdal (citronträd)

terrakotta – krukor

iris fiorentina

Venus pånyttfödelse i målningen av Sandro Botticello, som utgjorde startskottet för den italienska renässansen. 

från tavlan Våren, Primavera av Botticello 1482.

självklart ingår citroner i drömmen om renässansens Italien.

och formklippt buxbom och idegran…

Till Trädgårdsturistens hemsida- startsida här!

Till intresseanmälan för trädgårdresor och utflykter här! och även till anmälan om nyhetsbrev (högerspalt)!

Publicerat av

ann

Bakom Trädgårdsturisten står Ann Larås, journalist, fotograf och författare till böckerna Engelska trädgårdar och Italienska trädgårdar. Från sommaren 2012 gör jag grupp-resor "med guldkant"- till trädgårdar i England, Italien och Sverige, kombinerat med charmigt boende, god mat och dryck på restauranger, pubar, gårdar och besök i handelsträdgårdar.