Välkommen till Trädgårdsturisten!

oktober 11, 2012  |  bildspel, Trädgårdsturisten  |  Share

Vem är Trädgårdsturisten?

Jag är författare till trädgårdsböckerna Italienska och Engelska trädgårdar och arrangör av resor med guldkant till trädgårdar i Sverige, England, även Chelsea flower show, Frankrike och Italien. Eftersom jag har bloggat under namnet Den passionerade trädgårdsturisten sedan 2008, har jag behållt det namnet som en del av min verksamhet. Men formellt är namnet på företaget Sole Umbra AB.

Bakom trädgårdsturisten står Ann Larås, journalist, fotograf och trädgårdsskribent. Jag har en reseverksamhet som arrangerar resor ‘med guldkant’ till de vackraste trädgårdarna i Europa och Sverige och tar uppdrag som ciceron i trädgårdssammanhang för grupper och reseföretag. Min erfarenhet av trädgårdsresor inleddes 2006, då jag satte samman ett program och var ciceron på en gruppresa med trädgårdstema tillsammans med resebyrån Tema Toscana och Svenska Dagbladet. Detta gjorde jag parallellt med min anställning som journalist på Sveriges Television (slutade 2010). Därefter följde samarbeten med Riksförbundet Svensk Trädgård och Favoritresor. Jag har senast i september/oktober 2012 samt sept/okt 2013 anlitats av Allt om Trädgård, för program och uppdraget som ciceron och teknisk reseledare tillsammans med Peter Englander – för resa till Toscanas trädgårdar. I övrigt går resorna till trädgårdar i Italien, England inkl. Chelsea flower show och utflykter till de vackraste trädgårdarna i Sverige. Från 2015 blir en resa till Frankrike, som även det är ett underbart trädgårdsland.

Vad menar jag med min slogan;  resor med guldkant!”  Jo, jag utgår från att trädgårdsälskande personer drömmer om skönhet inte bara för ögat, utan också för andra sinnen. Därför ingår vällagad god mat och charmigt boende av mycket bra standard vid sidan om trädgårdsbesöken. Jag vill att resorna ska vara prisvärda men ändå hålla hög kvalité på alla plan. På resorna utgår jag från mina två böcker om engelska och italienska trädgårdar. Mitt mål är är vackra, inspirerande, roliga och sociala upplevelser som också ger ny kunskap om trädgårdarna och landskapet vi reser igenom.

”Mitt mål är att erbjuda resor som är vackra, inspirerande och roliga. Jag önskar förmedla den magi som jag själv känner i de trädgårdar jag väljer ut. Resan ska gärna ge ny kunskap och öppna perspektiv.”

På twitter kallas jag gardentourist (AnnSweden) 

Till intresseanmälan för resor och utflykter KLICKA HÄR. 

 

Bild, nedan, Trädgårdsturisten, Ann Larås, på Highclere castle, där tv-serien Downton Abbey spelas in delvis. 

Från Cotswoldsresan, England 5-9 sept 2013. 

Önskar en  God Jul och Nyår 2018 

Ann 

 

 


Comments are closed.

#tradgardsturisten instagram: annlaras

Instagram