England the Cotswolds22, arts- and crafts, trädgårdar

Foto, de två första av: Clive Nichols

En bild från en av de vackra moderna trädgårdar vi besöker i Oxfordshire. Den anses som en av Englands mest spännande privata trädgårdar nu. Om du är intresserad av att följa med på en resa till Cotswolds moderna och klassiska trädgårdar samt att få en liten inblick i konstnären/deignern William Morris och arts & crafts-världen  –  klicka ditt preliminäraintresse här. 

Cotswoldsresa – Genomförd.
Datum. 20-25 september 2022-  
Vi gör många trädgårdsbesök, både moderna trädgårdar (ritade av några av de mest framstående landskapsarkitekterna i England) och till äldre ‘arts- and crafts’-trädgårdar. 
Vi följer också vid några tillfällen konstnären William Morris och hans idéer i spåren. Vi besöker ett hus, som är ett fint exempel på hans hantverksstil. Det stod klart på 1920-talet, ungefär samtidigt som funkisen slog igenom i Europa. Vi besöker Kelmscott Manor, William Morris favorithem, hans sista 25 år, nyligen återöppnat efter restaurering. 
Vi färdas genom ett vackert kuperat landskap och stannar till i pittoreska byar. Det är England en mycket vacker period på året. 
Vi äter (och dricker) gott på flera gastro-pubar och restauranger. Vi besöker en modern ekologisk farm och mycket mer. 
Det blir en innehållsrik resa på 6 dagar – 5 övernattningar. Det mesta ingår, och med ‘guldkant’. 
Bilder nedan: Byn Broadway och en plantering på Snowshill manor längst ner.
Pundet är starkt gentemot svenska kronan. Men vi kommer ändå bo ‘med guldkant’ på en slottsliknande herrgård 1 natt, och flest nätter -3 nätter – på en charmig gastro-pub i Stratford-upon-Avon. 
Flyg/transport tillkommer. Du bokar själv. Jag kan föreslå flyg som passar resans klockslag till och från Gatwick airport. Sökning för flyg som passar resans klockslag nedan, och är gjord på sökverktyget: momondo.se.

Många av Trädgårdsturistens resenärer väljer också att förlänga resan och ex. stanna några dagar extra i London.