Svenska trädgårdsutflykter 2014

Trädgårdsturisten har knutit kontakter med privata ägare till många av Sveriges vackra trädgårdar och erbjuder trädgårdsutflykter (en- och två-dagars-utflykter) för att besöka dem. Merparten av de utvalda trädgårdarna är öppna enbart vid speciella tillfällen och för mindre grupper, därför är resorna genom Trädgårdsturisten en unik möjlighet att få en inblick i Sveriges finaste trädgårdar, skapade av kreativa och begåvade trädgårdsmänniskor. De trädgårdar som vi besöker har ofta en genomtänkt uppbyggnad, design och arkitektur, vackra planteringar, fina växtval och ett harmoniskt förhållandet till hus och omgivande landskap. Vi besöker också trädgårdar som har satsat på ett tema kring trädgården. I flera av trädgårdar träffar vi ägarna själva som berättar om hur de tänkt när de har skapat sina trädgårdsparadis.

Bild längst upp: Från klippträdgården hos Torsten Wallin, Stockholms skärgård juni 2013. 

Kanske vill du samarbeta med mig om detta…alltid kul att höra ifrån andra trädgårdsentusiaster eller de som vill sätta fart på sin bygd och få turister hem till sig eller till sin gård, handelsträdgård, trädgård. Kanske arrangerar vi en trädgårdsutflykt tillsammans?

 

Till intresseanmälan KLICKA HÄR.
Det här är de trädgårdsutflykter  i Sverige som Trädgårdsturisten funderar på att genomföra i år eller nästa år. 

 

1. Sörmland, två unika vackra torp-trädgårdar. Endagsutflykt till två unika privat-trädgårdar, inkl. lunch ‘med guldkant’ och fika.  Bilder här (på min blogg)!  Genomförs nästa gång ev. 2015.

2.  Trädgård i Stockholms skärgård. Utflykt till Torsten Wallins ö, en klippträdgård i Stockholms skärgård. Genomförs om ägaren kan ta emot efter midsommar i juni 2014.  Om Torsten inte tar emot, så kan det bli en utflykt till Runmarö – en-dagars och besök i minst två vackra trädgårdar. 

3. Dalarna / Hälsinglands trädgårdar – förlängd helgresa på sommaren – 3 dagar 2014. Vackra trädgårdar i Dalarna, de finaste trädgårdarna till vårt nya världsarv Hälsingegårdarna. Besök på fäbok där ost tillverkas. Middag i ‘medelhavsoas i Hälsingland’. På hemvägen Ockelbo, Wij trädgårdar. En resa med god mat och trevligt boende i svenska trädgårdar. Priset kommer ligga kring 5500:- per person i dubbelrum. Det mesta ingår. En innehållsrik resa med guldkant!

4. Trädgårdsvandring Nacka, försommaren 2014. 

5. Västergötlands trädgårdar. Genomförd två gånger. Besök i trädgårdar på Kinnekulle där bl a Hannu Sarenström, trädgårdsinspiratör och kokboksförfattare öppnar sin privata trädgård och bjuder på lunch. På kvällen vinprovning på Vulcanön fd Krügers industri Tändstickspalatset, gemensam middag och övernattning på stadshotellet i Tidaholm. Dag två, besök hos blomsterkonstnären Tage Andersens säteri Gunillaberg i Småland.  Läs om denna resa här! Upprepas inte 2014 men ev. 2015 från Göteborg, Halmstad, Varberg.

Anmäl preliminärt intresse till en eller flera av utflykterna HÄR!. Inga bindningar förrän ni betalar in bokningsavgiften.

Resekommentarer om utflykten och om andra genomförda resor!

I samtliga svenska utflykter ingår minst en måltid förutom skärgårdsturen då var och en tar med egen picknick för lunch.. Vid två-dagars-utflykten ingår boende på utvalt charmigt hotell, gårdshotell, bed & breakfast.

Prisnivå utflykter Sverige: SEK 500-6000:-