Boken Engelska trädgårdar

Boken Engelska trädgårdar utkom i april 2010 på Natur & Kultur.

Recensioner

Svenska Dagbladet  – 21 feb 2012
Lars Ring, SvD: Engelska trädgårdar:

Det svenska trädgårdsintresset står på en stabil brittisk grund. Idén om torpträdgårdar, engelska parker och färgskalor kommer från det land där trädgård är en konstform. Ann Larås har rest landet runt och ger bra tips på trädgårdar att besöka”.

Gods och gårdar:

“…boken är ett utmärkt sällskap vid Englandsresan”

Dagens Industri (DI weekend):

“En inspirationskälla får både odlare och Englandsresenärer”

Dagens nyheter (DN)

Engelska trädgårdar är “en bok man måste ha”

Clio-historiska bokklubben:

“För oss trädgårdsälskare klappar hjärtat lite fortare när England kommer på tal, och det är med andaktsfullt välbehag som Clio närmar sig Ann Larås bok om några av landets förtjusande “gröna rum”. Låt oss säga det redan nu: Bildmaterielet är utsökt!”

en av Trädgårdsturistens resenärer:

“Jag fixade omedelbart ett exemplar av din bok “Engelska Trädgårdar” (när jag kom hem). Det är jätteroligt att läsa igen om t ex Sissinghurst och Great Dixter, som vi kände till förut, och kul att få tips på nya mål i England. Dit längtar man ju jämt. Formatet på den engelska boken passar ju dessutom bra att ta med på en resa. Det är kul att få veta bakgrund till trädgårdar och deras skapare. Och bilderna triggar ju reslusten.”

/ Monica Parck, gäst på resan “Små citroner gula”, Amalfikusten 2010

(Vill du läsa om boken Italienska trädgårdar, här, en recension i Svenska Dagbladet).

Köp boken

Jag säljer de få exemplar jag har kvar hemma, av min bok Engelska trädgårdar, med en signatur av mig om ni vill, för 300:-. Frakt tillkommer, eller så kan ni hämta boken hos mig i Bromma, alternativt att vi kommer överens om att lämna över den i Storstockholm. Mejla Ann Larås: kontakt@tradgardsturisten.se.