Genomförd 2019. Italien Lazio och södra Toscana

Italien – trädgårdar och slow food – GENOMFÖRDES april 2019.

Nästa gång genomförs resan maj 2024 om tillräckligt många anmäler sig, minst 18 personer.

På resan som genomfördes 2019, besökte vi bl a den berömda trädgårdsparken Ninfa. Ninfa är en fd medeltida stad där ägar-familjen Caetani anlade en romantisk trädgård under 1900-talet, som anses som ‘en av världens vackraste’ . Vi besöker också en privat ruin-romantisk trädgård i Lazio som jag har fått tillstånd att visa för vår grupp.  Ann Larås (undertecknad) är ciceron på resan och vi guidas på flera ställen av ägare/trädgårdsmästare i trädgårdar i Lazio och i södra Toskana. Vi reser genom natursköna kulturlandskap, bor trevligt på två olika hotell, äter gott och besöker bergsbyar samt är med på en vinprovning, på en lantegendom / vingård öster om Siena som är mycket speciell och personlig.

Utgångspunkt för resan är: Roms flygplats Fiumicino, där resan börjar och avslutas.

Resan vänder sig till de som älskar natur, vackra landskap, bergsbyar, god mat av hög kvalitet och dryck; dvs livets goda och trädgårdsupplevelser av alla sorter.

Ingår i resan: Busstransporter 6 dagar, noga utvalda trevliga hotell dvs 5 nätter inkl frukost. Välkomstdrink, 5 fler-rätters måltider av god kvalitet, inkl. dryck (vin och vatten). Vinprovning m tilltugg.  Entréer till 8-10 trädgårdar i Lazio och i Toscana, guidning, varav två av trädgårdarna är privata och vi har fått specialtillstånd att komma in. Lokala skatter ingår.

Resan börjar och avslutas på Roms flygplats Fiumicino / Leonardo da Vinci. Transport dit bokar du själv.

Om du är intresserad av en resa till Italien inför 2023,  kryssa  intresseanmälan här. 

*) Slow food grundar sig på regionalt producerade råvaror tillredda med traditionella metoder. Ledorden för Slow Food är idag: Gott – Rent – Rättvist (ur wikipedia).