Kontaktuppgifter längst ned!

Trädgårdsturisten Ann Larås är din guide i Europas trädgårdar.  Jag arrangerar resor till de vackraste trädgårdarna med mindre grupper. Min erfarenhet som ciceron för trädgårdsresor går tillbaka till 2006 då jag komponerade ett reseprogram för besök i italienska trädgårdar i Toscana, baserat på min bok som utkom 2005 med samma titel. Det var ett samarbete med Italien-kännarna Tema Toscana för Svenska Dagbladets prenumeranter.

Detta gjorde jag parallellt med min anställning som journalist på Sveriges Television, där jag slutade 2011 för att ägna mig helt åt trädgård, skrivande och att arrangera resor. Jag har också samarbetat med Riksförbundet Svensk Trädgård genom Favoritresors trädgårdsresor och med tidningen Allt om Trädgård och arrangerat två resor till Toscana, Italien.

Mer information om planerade resor och utflykter – klicka här, till intresseanmälan!

Jag tar uppdrag som ciceron för resor med kultur – och trädgårdstema i Sverige och Europa för enskilda grupper, företag, myndigheter och resebyråer. Jag kan också skräddarsy en resa för en grupp, mindre eller större. Min styrka ligger i programmens medvetna utformning och kvalitet, även när det gäller dess detaljer. Jag vill att resorna ska vara trivsamma, inspirerande och ge nya berikande upplevelser och kunskap. Resorna är  “trädgårds- och kulturresor”, eftersom även arkitektur, historia, botanik och konst är ämnen som ligger nära trädgårdskonst, och blir en naturlig ny kunskap när man upptäcker och lär sig mer om trädgårdar i ett land.

Vad menar jag med min slogan;  “resor med guldkant!“ Jo, jag tror att trädgårdsälskande personer drömmer om skönhet inte bara för ögat, utan för alla sinnen. Därför ingår alltid vällagad god mat och charmigt boende av bra eller mycket god standard vid sidan om fantastiska trädgårdsbesök. Jag vill att resorna ska vara prisvärda men ändå hålla god eller mycket god kvalité. På resorna utgår jag från mina två böcker som jag har skrivit. Jag vill bjuda på resor med “magi” och spännande möten med trädgårdsmänniskor i andra länder. Det gemensamma intresset “trädgård” öppnar alltid upp för kommunikation oavsett språk.

“Mitt mål är att erbjuda resor som är vackra, inspirerande och roliga. Jag vill förmedla den magi som jag själv känner i de trädgårdar och platser vi besöker. Resan ska gärna ge ny kunskap och öppna perspektiv.”

Vill du anmäla preliminärt intresse för en eller flera resor, klicka här och kryssa!

För nyhetsbrev, fyll i din e-post-adress i höger spalt, så kommer nyhetsbrev med information om kommande resor på mail till dig, ca 4 gånger om året.

Min favoritsituation – när jag vill ta det lugnt privat – är följande: Att pyssla i trädgården, rensa ogräs, vattna och att sitta i en korgstol bland blommande växter och träd, lyssna på plasket från badande fåglar och iaktta katten Bella som smyger bland ormbunkarna. Gärna har jag en bunt trädgårdshistoriska böcker eller andra trädgårdsböcker på pallen bredvid mig. Trädgårdsarbete gillar jag, men numera med en lagom-inställning.

Jag gillar också att laga mat med vänner och släkt och framförallt att fotografera!

Favoritcitat

”Den som har en trädgård och en boksamling saknar intet”.
Citat Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr-43 f.Kr)
”Det är när hjärtat klappar som fortast, man lever som mest”
“Fånga dagen”

/Ann Larås, 2022, Stockholm Sweden

Trädgårdsturisten

 

Kontaktuppgifter:

Ann Larås

epost: kontakt@tradgardsturisten.se
tel: 070-3008942

Företagsinformation

  • Trädgårdsturisten / Sole Umbra AB
  • Organisationsnr: 556890-1606
  • Bankgironummer: 873-3362 (Sole Umbra AB).
  • Godkänd för f-skatt
  • Momsreg.nt/VAT-nr: SE556890160601