Boken Italienska trädgårdar

Boken om Italienska trädgårdar utkom i september 2005, genom förlaget Frances Lincoln i London i samarbete med Natur & Kultur. Sedan dess har den översatts och finns på fyra språk; engelska, svenska, franska och tyska.

Några recensioner

Leva, Viveka Ljungström

“Italienska trädgårdar av Ann Larås (Natur och Kultur) är just det en bra trädgårdsbok ska vara. Resetips, skön eskapism och handfasta drömmar för den egna trädgården” (nov 2005)

Dagens nyheter, Kerstin Sedvallson:

Sedan tidig ungdom har jag älskat Italien…Men aldrig har jag besökt en italiensk trädgård. Jag vet inte varför men jag säger det nu; det är dags att företa en resa mellan italienska trädgårdar som den förtrollande Ninfa söder om Rom, barockträdgården Villa Reale i Lucca eller villa Balbianello vid Comosjön…Varje trädgårdsälskare och även andra kommer att bli själaglada över denna presentbok. Andra kan ha den liggande som blädderbok på soffbordet. Given konversation uppstår. “ (dec 2005)

Aftonbladet:
“Italienska trädgårdar är en lustfylld bok för trädgårdsälskare”. (nov 2005)

Slutsåld

Italienska trädgårdar är slutsåld på förlaget på svenska. Boken finns på bibliotek runtom i Sverige, kanske går den att finna på en del antikvariat, eller via bokbörsen på nätet.

På engelska: Gardens of Italy – Köp här! (kan finns begagnade exemplar)
På tyska: Italienishe Gärten – Köp här av tyska förlaget Ulmer!
På franska: Jardins secrets d’Italie – beställer du via Trädgårdsturisten direkt. Jag har några få kvarvarande böcker kvar i nyskick, inplastade. 450 kr per styck (porto tillkommer). E-post: kontakt@tradgardsturisten.se