Ett urval kommentarer från resenärer om Trädgårdsturistens resor:

 

Cornwall-resan, England, juni 2019  – trädgårdar, vandringar 2 dagar -med Jane Harvey – längs kusten, fiskebyn St Ives. Charmigt boende. God mat. 

“Vill bara tacka för en jättehärlig resa med dig till Cornwall. Såå glad att fått se den delen av England med all härlig miljö o fantastiska trädgårdar. Kombinationen med lite vandring var perfekt för mig…”

/Nina Wulff, Kvicksund

Danmarks-resan till Själland augusti 2018 Trädgårdar – slott och Orangerier – god mat och badhotell

“En underbar resa. Den gav mycket inspiration och glädje❤️

/Camilla Fridman, trädgårdsdesigner

GardenByFridman, Knivsta – om Danmarksresan- Trädgårdar stora och små – takfarm – Slott och Orangerier, boende på badhotell och god mat! 9-12 aug 2018.

“Vill bara tacka för en helt fantastisk resa! Jag är så glad att jag åkte med,  för det var givande och kul precis hela tiden. Och det berodde väldigt mycket på att du hade satt ihop ett så fint program. Och på att du är engagerad och omtänksam.”

/Catarina Baldo Zagadou, Vaxholm (bilden nedan)– om Englands-resan till Cotswolds, arts- and craftsträdgårdar och besök på slottet ‘Downton Abbey’ 5-9 sept 2013.

 

Torsten på Enskär

“Besöket hos Torsten var fantastiskt! Vilken härlig dag det blev!
 Platsen var ju helt underbar och speciell i sig själv med klipporna, 
hällkaren, havet och den låga vegetationen. Därtill förfinad med
 Torstens säkra val av växter och känsla för kompositioner med naturens
  egna material. Samstämt lågmält men samtidigt så storslaget och  
hänförande vackert!!! Jag var helt tagen av att få besöka och uppleva
 denna magiska plats.

Har man “pillat” lite trädgård själv och bökat med stenar av betydligt 
mindre mått, inser man vilket otroligt arbete, bara rent fysiskt, som 
ligger bakom.

Ja, vädret med soldis och nästan vindstilla bidrog förstås till den magiska stämningen på Enskär. Men också Torstens utstrålning av ödmjukhet, kunskap och trädgårdsentusiasm bidrog starkt till den fantastiska upplevelsen. Enkelhet och stordåd i skön förening!

Ett jättestort tack till Torsten som så generöst tog emot oss och bjöd
  oss på denna underbara upplevelse, och därtill delade med sig av sina
 kunskaper och erfarenheter.
 Och naturligtvis stort tack dig Ann som ordnade resan.”

/Lotta Erdelyi, Duvbo/Sundbyberg – om utflykten till Enskär, Torsten Wallins klippträdgård, Stockholms skärgård,  juni 2013 (bilden ovan)

“Stort tack för att du gjorde det möjligt att besöka Enskär, som jag drömt om i flera år efter att ha läst boken! Och tack för den fantastiska överraskningstårtan som du trollade fram!!!

/Anita Gibe, Stockholm – om utflykten till Enskär, Torsten Wallins klippträdgård, Stockholms skärgård,  juni 2013

Tack för en kanonresa! “Den innehöll ”ALLT”, trädgårdarna gav den trädgårdsintresserade rikligt utbyte. Slotten därtill en dimension av ett liv för folk med tillgångar såväl i nutid som under 1500-talet! Man hisnar av deras historia! Vingårdarna och vinprovningarna är givetvis ett måste i Toscana. Måltiderna slow food innebar tid att sitta ner och prata och som i fallet med Gamberaia också en kulinarisk upplevelse med fantastisk dukning och servering. Lunchen i Radda in Chianti var också högklassisk och minnesvärd”.

/Christina Ek, Strängnäs/ Leksand – Om Toscana-resan sept 2012 – ett samarbete med tidningen Allt om Trädgård, Tema Toscana, Peter Englander och Ann Larås’Trädgårdsturisten’

”Jag vill tacka för en härlig resa, som gav mig ny kunskap och mycket glädje. Jag hoppas att du också upplevde hur mycket deltagarna uppskattade resan och möjligheten att få ta del av ditt kunnande Ann. Om man ändå kunde ha en rosmarinhäck, ett sharonträd eller en olivlund! Allt om trädgård borde verkligen fortsätta med denna resa.”

/Åsa Tell, Danderyd – om Toscana-resan med Allt om Trädgård och Tema Toscana sept 2012 – med Ann Larås ’Trädgårdsturisten’ och Peter Englander som ciceroner

Vi tyckte båda att resan till Toscana var väldigt trevlig och välarrangerad, med ett fint samspel mellan dig och Peter Englander, det var väldigt roligt att lyssna på er, ni kompletterade varandra!

/Monica Eriksson – om Toscana-resan med Allt om Trädgård och Tema Toscana sept 2013 – med Ann Larås och Peter Englander som ciceroner.

”Vi var helt tagna av de härliga upplevelserna. Mest fantastiskt var Kärret, så otroligt fint, vackert, spännande och inspirerande. Hela platsen utstrålade harmoni, man kände sig välkommen. Värdparet utstrålade så mycket värme. Guidningen var otroligt intressant med den historiska förankringen, spännande och lärorikt, så givande. Och som kronan på verket, den goda lunchen. Det enda vi önskade var mer tid där för platsen var magisk. Nu tipsar jag alla jag känner att åka nästa år.”

/Lotta Erdelyi, Duvbo, Sundbyberg – om utflykten till Sörmlands torpträdgårdar, september 2012

”Hjärtligt tack för en mycket trevlig och välarrangerad skärgårdsutflykt den 8 juli! Vi fick se två trädgårdar som var mycket olika varandra men båda mycket inspirerande. Det var extra roligt att träffa de entuasiastiska ägarna. Du har verkligen lyckats bra med dina val och dessutom ordnat med mycket god förtäring! Varma sommarhälsningar”.

/Eva Rosander, Bromma – om utflykten till Stockholms skärgård juli 2012

2013 års resa till Italien- Toscana.

”…tack för en verkligt trevlig och innehållsrik resa i Cornwall, England. Tycker du är en alldeles utmärkt reseledare som med entusiasm och stort intresse för trädgårdarna lotsade oss runt i Cornwall”.

/Christina Säll, Knivsta – om Cornwall-resan september 2011

”Tack för den fantastiska resan i våras, vi tänker tillbaka på den med glädje”.

/Hans och Marianne, Bromma – om Amalfiresan ”Små citroner gula”, Italien april 2011

”Stort tack för en fantastisk lärorik och intressant trädgårdsresa”.

/Kristina Petersson, Växjö / Bolmarö gård, Småland – om Amalfiresan ”Små citroner gula”, april 2010